Veel mensen dromen van hun eigen tuin. Je kinderen kunnen er onbezorgd spelen terwijl jij met vrienden kunt loungen op het terras. Zin in een barbecue? Met een eigen tuin kies je voor je ontspanning. Toch kleeft er altijd dat ene nadeel aan het hebben van een eigen tuin: het onderhoud. Iemand met groene vingers gaat met veel plezier in zijn of haar tuintje aan de slag, maar dit geldt niet voor iedereen. Om je tuin in goede conditie te houden, dien je deze regelmatig te onderhouden om onkruid en groene aanslag te voorkomen. Gelukkig heb je een aantal verschillende opties om een onderhoudsvrije tuin te realiseren, zonder dat je hoeft in te leveren op het uiterlijk. Met kunstgras heb je het hele jaar door een strak gazon, terwijl je nauwelijks tijd kwijt bent aan onderhoud.
De voordelen van kunstgras
Kunstgras is zeer geschikt voor een fraaie en praktische tuin met relatief weinig onderhoud. Kunstgras hoeft niet gemaaid of gesproeid te worden en met bemesting, onkruid en verticuteren hoef je al helemaal niet bezig te zijn. Is het een droge zomer en worden de gazons van je buren langzaam geel? Jouw kunstgras lijdt nergens onder en is nog steeds helder groen. Wil je een zwembadje opzetten, zodat je kinderen lekker kunnen spelen tijdens de warme zomermaanden? Dan zet je het badje gewoon op je gazon. Kunstgras is ook een veelgebruikte oplossing voor tuinen met speeltoestellen en als je allergisch bent voor gras biedt kunstgras ook uitkomst. Afhankelijk van het soort kunstgras dat je koopt, kun je ongeveer 10 tot 25 jaar van een groen gazon genieten.
Kunstgras laten leggen
Wanneer je voor kunstgras in je tuin kiest, heb je twee opties: zelf leggen of laten leggen door een specialist. Zelf leggen is niet onmogelijk, maar een flink project is het zeker. Als u liever kiest voor zekerheid is uitbesteden de beste keuze. Een specialist weet precies hoe kunstgras gelegd moet worden en kan je altijd voorzien van professioneel advies. Kunstgras laten leggen door een specialist geeft dan ook het beste resultaat.
Kunstgras leggen is dus een flink project, bestaande uit een aantal fases. Als eerst moet de grond voorbereid worden. Het oude gazon wordt afgegraven en afgevoerd, zodat de onderlaag voor het kunstgras aangebracht kan worden. Deze onderlaag bestaat uit granulaat, zoals betongranulaat. Dit zorgt voor een strak resultaat en draagt bij aan de waterdoorlatende eigenschappen van je kunstgras. Het kunstgras wordt direct op deze onderlaag aangebracht, waarbij de kanten worden afgesneden. Het kunstgras komt strak langs de kant te liggen en met behulp van pinnen van 40 cm wordt het gras vastgezet.
Kies kunstgras dat bij jou past
Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waarbij de prijs afhankelijk is van het gebruikte materiaal. Kwalitatief kunstgras komt met een prijs, maar is haast niet van natuurgras te onderscheiden. Wil je weten welk kunstgras het best bij jou past? Een specialist kan je hier goed bij helpen. Geniet van je onderhoudsvrije tuin met kunstgras!
Bron: Kunstgras Huis